Udruga klubova Zagrebačke odbojkaške regije
 
natjecanja
 
natjecanja
 
NOVOSTI  
 
Ivan Rančić novi odbojkaški izbornik
Ivan Rančić novi odbojkaški izbornik

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, jučer 13. ožujka na svojoj redovitoj sjednici izabrao je novog izbornika muške odbojkaške reprezentacije. Tu funkciju naredne četiri godine obavljat će Ivan Rančić, trener aktualnog prvaka Hrvatske, OK Mladost Ribola Kaštela i predsjednik trenerske komisije OSSDŽ:

Na poziciji izbornika Rančić će zamijeniti Igora Šimunčića, koji je bio izbornik Hrvatske od srpnja 2012. godine. U svom mandatu Šimunčić je osvojio srebro u Europskoj ligi 2013. godine, te je izborio nastup na Europskom prvenstvu 2015. godine, što je bio uspjeh, pošto nas prije toga nije bilo na čak tri prethodna Europska prvenstva. Zadnja akcija Šimunčića bile su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2017. godine, na kojima se Hrvatska nije proslavila i to je vjerojatno bio glavni razlog za Šimunčićevu smjenu. 

Novi izbornik Rančić iznio nam je svoje zadatke i ciljeve:

 - Smatram da imamo veliki potencijal, koji bi tada trebao pokazati veliki napredak. Đirlić, Sedlaček, Šestan, Andrić, Višić, Marelić uz pomoć iskusnih Raića, Žukovskog, Galića trebali bi podići našu mušku reprezentativnu odbojku. Inzistirat ću prema savezu da ojačamo rad s mladima i da organiziramo kadetsku jedinstvenu ligu na nivou čitave Hrvatske. Uz to da reprezentacija obavezno ima više okupljanja, te da sastavimo U19 ekipu, koja bi igrala Superligu. Uz to Superligu bi trebalo smanjiti, a klubovi pojačati stručnost u radu. Nužno je osnivanje trenerske udruge koja bi imala minimalno dva okupljanja godišnje na seminaru trenera. Za kraj oko muške odbojke treba okupiti sva poznata odbojkaška lica od Čauševića, preko Omrčena, Laninovića, Krnića, Čoškovića, jer to su ljudi koji mogu puno pomoći. 

Ivan Rančić je kao trener Kaštelana pet puta osvajao prvenstvo Hrvatske. Pošto je već godinama trener aktualnog prvaka Hrvatske, dobro poznaje bazu. Razvio je nekolicinu mlađih igrača koji već imaju određeno reprezentativno iskustvo, Šestan, Đirlić, Andrić, te nekolicinu koji su nosioci igre u juniorskoj reprezentaciji. Prva akcija novog izbornika bit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u svibnju u Zagrebu. U skupini smo u kojoj je Srbija apsolutni favorit, a Hrvatska će se boriti za 2. mjesto, koje donosi dodatne kvalifikacije.   izvor: odbojka.hr, autor: Miloš Gojak

14. 3. 2017.
Gala - dodir pobjede
Turnir „Grobnik Volleyball“
Turnir „Grobnik Volleyball“

            OK “Grobničan“ i Odbojkaški savez Primorsko-goranske županije organizirali su treći po redu Turnir „GROBNIK VOLLEYBALL“  u subotu, 28. siječnja 2017. Ove godine uz ekipe iz Zagreba i Istre pridružili su nam se i Kaštelani pa je turnir obuhvatio muški odbojkaški sport Istarske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Zagreba i Primorsko-goranske županije.

            Turnir je organiziran u dvije dobne kategorije: najmlađi kadeti (2002. godište i mlađi) i mini odbojka (2004. godište i mlađi).  
            Ekipe najmlađih kadeta igrale su na nivou selekcija županija odnosno gradova i to grada Zagreba, Rovinja,  Kaštela i selekcija Primorsko-goranske županije. 
            U drugoj kategoriji – mini odbojka sudjelovale su ekipe: Zagreba, Rovinja, Mladost Ribola Kaštela ali i riječke ekipe koje se natječu u ovom uzrastu uz domaćina MOK „Grobničan“
Na završetku turnira podijeljeni su pehari za prva tri mjesta u obje kategorije, a u kategoriji najmlađih kadeta podijeljene su i nagrade za najboljeg dizača, najboljeg napadača i najboljeg igrača turnira.

Rezultati OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA

MLADOST RIBOLA KAŠTELA : PGŽ  2:1 (22:25, 25:11, 25:8)

MLADOST RIBOLA KAŠTELA : ROVINJ  2:0 (25:12, 25:19)

ZAGREB : MLADOST RIBOLA KAŠTELA 2:1 (22:25, 25:21 ,15:11)

Poredak mlađi kadeti:

  1. ZAGREB
  2. MLADOST RIBOLA KAŠTELA
  3. ROVINJ
  4. PGŽ SELEKCIJA

 NAJBOLJI DIZAČ TURNIRA – MARIO KRIVIĆ (KAŠTELA)

MINI odbojka :

MLADOST RIBOLA KAŠTELA: MLAKA  (3:0)

GROBNIČAN2: MLADOST RIBOLA KAŠTELA (0:3)

MLADOST RIBOLA KAŠTELA:ZAGREB (1:2)

Za 3. Mjesto : GROBNIČAN1: MLADOST RIBOLA KAŠTELA (1:2)
 
Poredak MINI odbojka:

  1. ROVINJ 1
  2. ZAGREB
  3. MLADOST RIBOLA KAŠTELA
  4. GROBNIČAN 2 

IZVOR: www.odbojka.hr

5. 2. 2017.
 
Zimski prijelazni rok za sezonu 2016/2017
Temeljem odredbe članka 20. Registracijskog pravilnika Upravni odbor HOS-a donio je  sljedeću

 

O D L U K U

 

  1. 1. Utvrđuje se zimski prijelazni rok za natjecateljsku sezonu 2016/2017 u vremenu od 00,01 sati 09. siječnja 2017. do 24,00 sati 13. siječnja 2017.

 

  1. 2. Igrači-ice koji ostvare prijelaz u novi klub tijekom prijelaznog roka iz točke 1. ove Odluke stječu pravo nastupa odmah nakon pravomoćnosti Rješenja o registraciji.
4. 1. 2017.
 
ZAPOČELA LIGA OSSDŽ U MALOJ ODBOJCI
ZAPOČELA LIGA OSSDŽ U MALOJ ODBOJCIU Makarskoj je 31.10 odigrana prva utakmica u MALOJ odbojci u nekom službenom natjecanju našeg Saveza. Prvu utakmicu Lige OSSDŽ odigrale su najmlađe kadetkinje OK Makarska i OK Kaštel Lukšić. Bolje su bile mlade igračice trenera Nebojše Omašića rezultatom 3:0. Isti su klubovi otvorili natjecanje i u 2.ligi OSSDŽ za ml.kadetkinje, i opet su slavile gošće 2:0
1. 11. 2016.
 
OK Mladost Ribola Kaštela - ŽOK Trogir 3:0
OK Mladost Ribola Kaštela - ŽOK Trogir 3:0
23. 10. 2016.
 
U Sinju je 16/10/2016 odigrana „povijesna“ utakmica
 U Sinju je 16/10/2016 odigrana „povijesna“ utakmica            


U Sinju je 16/10/2016 odigrana „povijesna“ Osmijehutakmica. Odlukom UO OSSDŽ mlađim kadetima OK Mladost Ribola Kaštela omogućen je nastup u 1.ligi OSSDŽ za mlađe kadetkinje , izvan konkurencije.

U uzbudljivoj utakmici bodovni „plijen“ je podijeljen.

ŽOK SINJ – OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA 1:2 (16:25; 25:18; 18:25)

             Rezultate mladića iz Kaštela , zbog sustava bodovanja i njihovog igranja izvan konkurencije ne možemo pratiti kroz tablicu , te ćemo njihove rezultate objavljivati u rubrici Novosti.

18. 10. 2016.
 
    zadnja promjena: 15. siječnja 2019., 16,13